Onze olijfolie is:

100% Biologisch

Al onze olijfolies zijn 100% biologisch. Er zijn geen kunstmatige middelen gebruikt zoals pesticide en bemesting. Doordat het hele proces biologisch verloopt proeft u de pure smaken van de olijven en de regio Lazio in de olie. Een voorbeeld hiervan is de bemesting en bewatering van de olijfbomen. De bemesting en bewatering bestaat uit olijfpulp en spoelwater wat overblijft na het productie proces. Verder wordt het gras tussen de bomen kort gehouden door er paarden te laten grazen.

100% Gezond

Onze olijfolies zijn niet alleen heerlijk, ze zijn ook nog eens gezond! De olies zijn rijk aan vitamine E en enkelvoudig onverzadigde vetzuren. Voedingsdeskundigen, hartspecialisten en andere wetenschappers zijn het er over eens: olijfolie speelt een belangrijke rol bij de preventie van hart- en vaatziekten. De olijfolie bestaat voor 75% uit oleïnezuur, een enkelvoudig onverzadigd vetzuur. Ook is de olijfolie rijk aan linolzuur, een ander essentieel vetzuur. Al deze zuren breken de slechte onderdelen van het cholesterol af, terwijl de goede delen niet worden aangetast.

De beste smaak door de beste ligging

De prijswinnende Olivastro olie bestaat uitsluitend uit Itrana olijven, welke worden verbouwd op akkers die zich aan de zonzijde van de heuvels rond Alatri bevinden. Doordat de bomen aan de zonzijde staan, krijgen ze gedurende de hele dag zonlicht, wat de groei en de smaken bevorderd. De grond in de heuvels bestaat vooral uit rotsen en is rijk aan mineralen. Dit zorgt, samen met het verse, groene gras tussen de olijfbomen, voor de kenmerkende smaak van de Olivastro olijfolie.

Extra Vergine

Een olijfolie mag uitsluitend het predicaat Extra Vergine dragen als deze uit de eerste persing komt. De best smakende olie wordt geproduceerd uit olijven die net rijp zijn. Het nadeel van deze olijven is dat ze harder zijn en minder olie bevatten, tot wel 20% minder dan olijven die later geperst worden. Dit is ook direct het verschil met de Extra Vergine olijfolie uit de supermarkt. Hiervoor worden olijven gebruikt die rijp of zelf overrijp zijn, waardoor deze meer olie maar minder smaak bevatten en veel zachter zijn,. Door deze met veel olijven tegelijk in een gigantische pers te persen wordt de olijfolie ook in 1 persing geproduceerd, waardoor ook deze olie de naam Extra Vergine mag dragen. Uiteraard zijn de smaken tussen deze oliën niet te vergelijken.

Handgeplukt en direct geperst voor de beste smaken

Alle olijven van Azienda Quattrociocchi worden met de hand geplukt, wat met 15.000 olijfbomen en 30 kilo olijven per boom een heel karwei is. Door de olijven met de hand te plukken wordt voorkomen dat deze beschadigen en daardoor een nare bijsmaak krijgen. Alle geplukte olijven worden binnen 24 uur geperst om de smaken te behouden. Het complete productieproces gebeurt bij een temperatuur van maximaal 27°C, om een koude persing te kunnen garanderen. Vroeger werd de olijfpulp na de eerste, koude persing verhit om de maximale hoeveelheid olie uit de olijven te kunnen halen. Hierdoor gaat de smaak echter sterk achteruit. Gelukkig is het door de moderne persen en centrifuges niet meer nodig om de olie nog te verwarmen. Vandaar dat al onze olies het predicaat koude persing verdienen.

Zuurgraad

Olijfolie met een zuurgraad minder dan 0,8% wordt geacht een superieure smaak te hebben. Doordat onze Olivastro, Leccino en Moraiolo elk uit één olijfsoort gemaakt worden hebben deze prachtige oliën een zuurgraad van slechts 0,2%! De extra vergine blend, die bestaat uit een blend van Itrana, Moraiolo, Leccino en Frantoio olijven heeft een zuurgraad van 0,4%.

Houdbaarheid

Onze olijfolies zijn normaal gesproken 1,5 tot 2 jaar op hun best. Hiervoor is het wel belangrijk om rekening te houden met een aantal zaken. Olijfolie is zeer gevoelig voor licht, temperatuur en zuurstof. Om vermindering van smaak tegen te gaan worden al onze oliën gebotteld in een donkere fles, die het licht nagenoeg geheel buitensluit. Om de houdbaarheid verder te bewaken dient de olijfolie bewaard te worden bij een temperatuur rond de  20°C. Als u uw olijfolie in de winter ontvangt en uitpakt, kan het zijn dat u vlokken aantreft in de olie. Schrik niet, die zijn slechts de natuurlijke vetten die zich in de olie bevinden. Een nachtje op kamertemperatuur en de olijfolie is wederom mooi helder. Ook is het zeer belangrijk dat u de fles altijd goed afsluit. Als de olie in aanraking komt met zuurstof komt het de smaak niet ten goede.

Koken met extra vergine olijfolie

Onze olijfolies komen het beste tot hun recht als basis van een gerecht, saus en pesto of als garnering. Lekker, wat druppels Olivastro gesprenkeld over dat heerlijke stuk vlees of een paar druppels olijfolie met citroen om de finishing touch te geven aan uw salade. Bakken in onze olijfolies is niet aan te raden, omdat dan juist alle smaken uit de olijfolie worden verbrand.

De waardering van www.quattrociocchi-olie.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 7 reviews.

Dit is een demo-site voor testdoeleinden - Er worden geen bestellingen verwerkt. Wil je ook een webshop? Ga dan naar www.rossieau.com